Ország-világ

2014.09.24. 10:25

Bakondi: 620 kilométeren folyt az árvízi védekezés

Harmadfokot meghaladó árvízi szint a Dráván, a Zalán, a Rábán és a Murán alakult ki, utóbbi kettőnél kritikus időszakok is voltak.

A dunántúli folyókon kialakult árhullámok miatt 620 kilométeren volt szükség árvízi készültségre múlt héten, a védekezési munkálatokban 8500-an vettek részt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója a Kossuth rádió 180 perc című kedd reggeli műsorában.

[namelink name="Bakondi György"] tájékoztatása szerint harmadfokot meghaladó árvízi szint a Dráván, a Zalán, a Rábán és a Murán alakult ki, szavai szerint utóbbi kettőnél kritikus időszakok is voltak.

Öt települést zárt el az áradó víz, és 15 településről 290 embert kellett kitelepíteni. A védekezésnél 425 ezer zsákot és 2700 köbméter homokot használtak fel.

A főigazgató azt mondta, nagyfokú társadalmi összefogást tapasztaltak, a szakemberek mellett 2460 önkéntes, helyi lakos is részt vett a védekezésben.

Bakondi György kitért arra is, hogy a magyar katasztrófavédelem Horvátországnak és Szlovéniának is segíteni tudott az ottani árvízi helyzet kezelésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában