Ország-világ

2019.04.26. 11:26

Bakondi: 500 milliárd forintot költöttek el a migránskártyákkal

A jó idő miatt emelkedett a migránsok száma a balkáni útvonalon - mondta a főtanácsadó.

MTI

Több mint két millióan kaptak névtelen migránskártyát, és 500 milliárd forintnak megfelelő eurót költöttek el így - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken az M1 aktuális csatornán.


[namelink name="Bakondi György"] azt mondta, a migránskártyák jogellenesek, mert az európai állampolgárok nem rendelkezhetnek névtelen bankkártyával, nem lehet őket ellenőrizni, és közbeszerzés sem indult azok kibocsájtására.


Ez a "átgondolatlan, jogellenes" megoldás és az Európai Unió az illegális migráció legalizációjáért tett más erőfeszítései - migránsvízum, legális belépési csatornák létrehozása - egészségügyi, gazdasági és kulturális következményekkel járó biztonsági veszélyt jelentenek a magyar és az európai lakosságra - vélekedett.


Szerinte az unió nem megállítani, hanem legalizálni akarja a migrációt, Magyarország viszont nem ért ezzel egyet. Magyarország véleménye az, hogy a problémát nem szabad behozni Európába, hanem segítséget kell nyújtani a problémák helybeni megoldásához - tette hozzá.


Bakondi György kitért arra is, a jó idő miatt emelkedett a migránsok száma a balkáni útvonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában