források

2020.07.15. 19:40

Az uniós statisztikai hivatalt és a német kancellárt hazudtolja meg a Momentum

„Nektek nem velem, hanem az uniós statisztikai hivatallal és az Unió motorjaként működő német kancellárral van vitátok – reagált a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára közösségi oldalán, miután a Momentum egyik bejegyzésében azt írta, hogy Magyarország nagyon messze áll még attól, hogy jobban teljesítsen az EU egészénél, különösen a járványkezelés terén. Orbán Balázs azonban emlékeztette a párt képviselőit, hogy a német kancellár is azon a véleményen van, hogy a magyar gazdaság szépen fejlődik, és ezt a számok is alátámasztják.

A párt egy provokatív bejegyzésében azt írta, szívesen felajánlanak Orbán Balázsnak egy vonatutat Skandináviától Spanyolországig, hogy megnézhesse, hogy hogyan néznek ki azok a régiók, ahol az EU-s támogatásokat olyan beruházásokra költik, ami az átlagember érdekeit szolgálja. A törpepárt szerint hazánk a járványkezelés terén sem teljesített jól – írta a Magyar Nemzet.

Orbán Balázs azonban nem hagyta szó nélkül a párt pikírtségét. Mint írja:

Nektek nem velem, hanem az uniós statisztikai hivatallal és az Unió motorjaként működő német kancellárral van vitátok.

A hivatal számai ugyanis egyértelműek, a német kancellár, Angela Merkel pedig azt mondta a járvány előtt, hogy

a magyar gazdaság szépen fejlődik, tehát láthatóan jó a forrásfelhasználás.

Az államtitkár megjegyezte azt is, hogy

Éppen ezért elfogadhatatlan és igazságtalan a költségvetési tárgyalások során az a javaslat, amely baloldali politikai nyomásgyakorlásra használna uniós szerveket és forrásokat, valamint a jobban teljesítő tagállamokat büntetné, a rosszabbul teljesítőket pedig jutalmazná.

Orbán Balázs továbbá megjegyezte, hogy ha már van brüsszeli bázisa a Momentumnak, akkor ezekben az ügyekben kellene lobbizniuk és nem Magyarország lejáratásán. Hozzátette:

Higgyétek el, az érzés megfizethetetlen, amikor a Hazád érdekét képviseled Brüsszelben, s nem Brüsszelt a világban!

A súlyos magánéleti botrányokkal terhelt Donáth Anna, a Momentum EP képviselője egy videóbejegyzésében azt mondta, hogy pártja a következő EP-s költségvetési ciklusban az LMBTQ-jogok érvényesítéséhez kötné az uniós támogatások kifizetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában