Ország-világ

2018.02.15. 07:25

Az osztrák alkancellár szerint túl baloldali az osztrák közszolgálati média

Strache arról beszélt hívei előtt, hogy mindent megtesz azért, hogy megreformálják az ORF-et.

Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár túlzottan baloldalinak ítéli az osztrák közszolgálati médiát, az ORF-et, és egy szerdai beszédében fogadkozott, hogy minden erejével pártatlanná reformálja.


Strache az Osztrák Szabadságpárt vezetője. Pártja - amely koalícióban kormányoz Sebastian Kurz kancellár Osztrák Néppártjával - már jó ideje baloldali részrehajlással vádolja az ORF-et, amelynek jelenlegi vezérigazgatója a szociáldemokrata Alexander Wrabetz.

   

"Egyvalamit megígérhetek: mindent megteszek azért, hogy az ORF-et biztosan megreformáljuk, aminek végeredményeként közszolgálati intézmény lesz, tárgyilagosan és semlegesen számol majd be a történésekről. Ez kormányzati munkám egyik fő célja" - mondta Strache egy gyűlésen, amelyen hívei vettek részt.

    

Az osztrák kormány egyébként már korábban azt ígérte, hogy megreformálja az ORF-et, ám a változtatások számos részlete még nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában