Ország-világ

2017.03.07. 14:43

Az oroszok megijedtek az amerikai rakétáktól

A duma külügyi bizottságának elnöke szerint, az amerikai fegyverrendszer koreai telepítése fenyegetést jelenthet rájuk.

Az orosz külügyminisztérium közlése szerint patthelyzetet eredményez a Koreai-félszigeten, hogy amerikai rakétavédelmi rendszert telepítenek Dél-Koreába - jelentette kedden az orosz Interfax hírügynökség.


Az amerikai erők csendes-óceáni parancsnoksága a nap folyamán hozta nyilvánosságra, hogy az Egyesült Államok elkezdte a THAAD típusú rakétavédelmi rendszer egy ütegének telepítését a Dél-koreai Köztársaságban.


Leonyid Szluckij, az állami duma (az orosz parlamenti alsóház) külügyi bizottságának elnöke a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, hogy az amerikai fegyverrendszer koreai telepítése fenyegetést jelenthet az orosz nemzetbiztonság szempontjából.

Hangsúlyozta, hogy az észak-koreai probléma rendezése érdekében a diplomáciai erőfeszítéseket kell fokozni, és vissza kell téríteni Phenjant a hatoldalú tárgyalásokhoz.


A RIA Novosztyi hírügynökség Viktor Ozerovot, a szövetségi tanács (a felsőház) védelmi és biztonságpolitikai bizottságának elnökét idézte, aki szerint az amerikai rakétatelepítés Dél-Koreában "újabb kihívást" jelent Oroszország számára. Véleménye szerint az észak-koreai rakétakísérletek csupán "ürügyül" szolgálnak Washington számára ahhoz, hogy rakétavédelmi fegyverek gyűrűjébe zárja Oroszországot. Ozerov kilátásba helyezte, hogy Moszkva ellenlépéseket fog tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában