Ország-világ

2014.05.04. 17:47

Az LMP valódi segítséget ígér az anyáknak

"A magát családbarátnak csúfoló kormány" intézkedéseit számba véve "nehéz nem ünneprontónak" lenni anyák napján.

MTI

Az LMP az új parlamenti ciklusban is azért fog küzdeni, hogy a szerintük álságos "családbarát" propaganda helyett valódi segítséget kapjanak az édesanyák, és ha munkába állnak, egyenlő munkáért egyenlő bért kapjanak - közölte [namelink name="Ertsey Katalin"], a párt országgyűlési képviselője vasárnap az MTI-vel.

A politikus közleményében úgy fogalmazott, "a magát családbarátnak csúfoló kormány" intézkedéseit számba véve "nehéz nem ünneprontónak" lenni anyák napján. Hozzátette: az anyák otthon végzett, lebecsült, fizetetlen munkáját a kabinet a korai nyugdíjazással honorálta. Eközben sorra mennek tönkre a családi napközik, amelyek az elérhetetlen vagy nem létező bölcsődék helyett vidéken lehetőséget adnának a kisgyerekes anyák munkába állására.

Közelmúltbeli eseteket felidézve Ertsey Katalin azt írta, hogy a "csőd szélén tántorog" az a Fejér megyei családi napközi, amely egy kifizetetlen 2012-es európai uniós pályázati pénzre vár. Egy már csődbe ment, Pest környéki családi napközitől pedig az állam elkezdi utólag visszakövetelni a támogatást, mert ott olyan napokon is ellátták a gyereket, amikor előzetes írásos megállapodás nem volt, de az anyának szüksége volt a segítségre, hogy munkába tudjon menni - tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában