Ország-világ

2018.02.04. 15:43

Az LMP pert indít az oroszországi gázvásárlás költségeinek kiadásáért

Az LMP pert indít, hogy nyilvánosságra kerüljön, Magyarország mennyiért vásárol földgázt Oroszországtól.

mti

Ungár Péter, az ellenzéki párt elnökségi tagja vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a magyar fogyasztók a világpiaci árnál 20-30 százalékkal többet fizetnek a földgázért, mert "Orbán Viktor túl drágán veszi a gázt Vlagyimir Putyintól". Ez része annak a politikának, amivel "Orbán Viktor Vlagyimir Putyin igája alá hajtja a magyar embereket" - fogalmazott, majd hozzátette, "ez a kormány már rég nem a rezsicsökkentés kormánya, ez a rezsiemelés kormánya".


Az LMP politikusa közölte, pénteken az MVM Magyar Villamos Művek és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) is megtagadta annak a 2019-ig szóló szerződésnek a kiadását, amelyből pontosan kiderülne, Magyarország mennyiért vásárolja a földgázt Oroszországtól, ezért mindkét féllel szemben pert indítanak. Ungár Péter kérdésekre válaszolva elmondta, az LMP megtartja csepeli országgyűlési jelöltjét, az Együtt ezzel ellentétes politikai nyomásgyakorlását pedig a kormányváltás érdekével ellentétesnek gondolják.


Az LMP választási stratégiája évek óta változatlan, amennyiben az mégis módosulna, akkor azt közlik majd - tette hozzá arra reagálva, hogy máshol számítani lehet-e az LMP-s jelölt visszalépésére. Az LMP elnökségi tagja egy másik válaszában beszámolt arról, hogy pártja 150 millió forintos hitelkeretet igényelt az OTP-től, ebből eddig 125 millió forintot hívtak le kampányköltéseik fedezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában