Ország-világ

2017.10.22. 17:43

Az AC Milan népszerű volt focistája lett Tbiliszi polgármestere

Kaha Kaladze a voksok 51,1 százalékát szerezte meg a helyhatósági választásokon.

Kaha Kaladzét választották meg Tbiliszi polgármesterének, az AC Milan labdarúgó csapat egykori népszerű focistája a voksok mintegy 51,1 százalékát szerezte meg a helyhatósági választásokon - közölte vasárnap Georgia választási bizottsága. Az 1,2 milliós lakosú Tbiliszi polgármesteri tisztsége az egyik legfontosabb politikai posztnak számít a kaukázusi országban.

 

2012 óta Kaladze kormányfőhelyettes és energiaügyi miniszter volt. Labdarúgó karrierje során, 1993 és 2012 között a Dinamo Tbiliszinél, a Dinamo Kijevnél, az AC Milannál és a CFC Genoánál játszott, illetve hazája válogatottjának csapatkapitánya is volt.


Szombaton Georgia 64 városában és településén tartottak helyhatósági választásokat, a részvétel 45,64 százalékos volt. A kormányzó Georgiai Álom a szavazatok csaknem 56 százalékát szerezte meg - közölte a választási bizottság vasárnap a leadott voksok mintegy 64 százalékának összesítése mellett. A tájékoztatás szerint a második helyen végzett az Egyesült Nemzeti Mozgalom, a harmadik és a negyedik helyezett pedig az Európai Georgia, illetve a Hazafiak Szövetsége párt szerezte meg.


A helyhatósági választások első fordulójában a szavazatok több mint felét kell megszereznie a jelölteknek, különben második fordulóra van szükség a két legtöbb voksot szerző induló részvételével. A rendelkezésre álló információk szerint a nagyvárosokban a kormánypárti jelöltek arattak győzelmet, egyedül Kutaisziben lehet második fordulóra számítani a szoros eredmény miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában