Járvány

2021.10.18. 18:54

Aucklandben meghosszabbítják a korlátozásokat

Ardern arra kérte az embereket, hogy tartsák be az előírásokat.

Új-Zéland legnagyobb városában, Aucklandben legalább két héttel meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat – jelentette be hétfőn Jacinda Ardern új-zélandi kormányfő.

Aucklandet augusztus 18-án helyezték vesztegzár alá, miután egy újabb fertőzöttet szűrtek ki a városban. Az akkor kezdődő járványhullám fertőzötteinek száma azóta 2005-re emelkedett.

Az érvényben lévő intézkedések értelmében az aucklandiek csak a szabadban találkozhatnak családtagjaikkal vagy barátaikkal, legfeljebb tízen jöhetnek össze maximum két háztartásból. A vállalkozások csak érintésmentesen végezhetik tevékenységüket és az iskolák is zárva vannak.

Ardern arra kérte az embereket, hogy tartsák be az előírásokat.

A szomszédos Northlandben viszont enyhítenek a korlátozásokon; az üzletek kinyithatnak és a gyerekek is visszatérhetnek az iskolába. Waikatóban viszont legalább péntekig érvényben maradnak a korlátozások, mert a szennyvízben továbbra is kimutatható a koronavírus.

Az 5 millió lakosú országban 4600 ember fertőződött meg a járvány kezdete óta és 28-an haltak bele a Covid-19-be. A beoltható lakosság 85 százaléka a vakcina legalább egy adagját már megkapta. Az emberek mintegy kétharmada már a második oltással is rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában