Ország-világ

2017.06.13. 12:55

Átadták a német hatóságoknak a Sopronban elfogott 81 éves szökevényt - fotók

A 81 éves német férfi ellen azért adtak ki európai elfogatóparancsot, hogy letöltse a holokauszttagadás és más bűncselekmények miatt kiszabott összbüntetéséből fennmaradó részt.

Átadta a magyar rendőrség a Sopronban elfogott 81 éves Horst Mahlert a német hatóságoknak kedden - erősítette meg az MTI értesülését az Országos Rendőr-főkapitányság.


Horst Mahlert délelőtt repülővel szállítják Budapestről Németországba - jelentette a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről az MTI tudósítója.

 

Átadták a német hatóságoknak a Sopronban elfogott 81 éves szökevényt


A Fővárosi Törvényszék múlt kedden döntött a férfi egyszerűsített eljárásban történő átadásáról. Akkor a bíróság emlékeztetett: Horst Mahlert még május 15-én vették őrizetbe a Soproni Rendőrkapitányságon európai elfogatóparancs alapján. A német férfi ellen azért adtak ki európai elfogatóparancsot, hogy letöltse a holokauszttagadás és más bűncselekmények miatt kiszabott összbüntetéséből fennmaradó részt.


A férfi átadási letartóztatását május 17-én rendelte el a törvényszék. Akkor arról is rendelkezett a bíróság, hogy az Igazságügyi Minisztériumon keresztül megkeresi a német igazságügyi hatóságot, kérve, hogy június 5-ig adjanak pontos tájékoztatást az európai elfogatóparancs teljes szövegéről, arról, hogy Horst Mahler büntetését miért szakították korábban félbe, illetve mennyi időt kell még rács mögött töltenie.


A 81 éves német férfi sajtóhírek szerint a Vörös Hadsereg Frakció elnevezésű szélsőbaloldali terrorista csoport egykori alapítója volt, majd szélsőjobboldali lett. Mahlert holokauszttagadás miatt 2009-ben Németországban tíz év börtönre ítélték, ezt azonban 2015-ben egészségi állapota miatt felfüggesztettre módosították. Ez év elején azonban újra be kellett volna vonulnia a börtönbe, ekkor szökött meg a német hatóságok elől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában