Ország-világ

2016.11.18. 15:17

Átadták a NATO Erőket Integráló Elem bázisát Székesfehérváron

Átadták pénteken a Magyarországon települt NATO Erőket Integráló Elem (NATO Force Integration Unit - NFIU) bázisát Székesfehérváron, a Nagysándor József laktanya területén.

Simicskó István honvédelmi miniszter a megnyitón mérföldkőnek nevezte a parancsnokság létrehozását, amely tovább erősíti Magyarország szövetségesi elkötelezettségét a NATO-hoz. Elmondta, hogy Garas László ezredes lett a magyarországi, 43 fős NFIU parancsnoka és a szervezetben a magyar katonák mellé az Egyesült Államok, Lengyelország, Litvánia, Németország, Olaszország, Románia, Spanyolország, Szlovákia és Szlovénia is delegált tagokat.


A tárcavezető hangsúlyozta, az egység fő feladata a különböző nemzetközi hadgyakorlatok előkészítése, azok végrehajtásában való részvétel, valamint esetleges válsághelyzetek kialakulásakor megfelelő válaszlépések előkészítése, koordinálása. Simicskó István meggyőződésének adott hangot, hogy a parancsnokság létrehozásával erősödik Magyarország biztonsága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában