Nemzeti Tehetség Központ

2021.02.05. 11:13

Április 15-ig várják a Stipendium Peregrinum pályázatait (videó)

Április 15-ig pályázhatnak a Stipendium Peregrinum ösztöndíj felvételi költségeket fedező részére azok a fiatalok, akik a világ legjobb egyetemeinek valamelyikére felvételiznek – írta a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a bejegyzéshez csatolt videóban azt mondta, hogy a sikeresen pályázóknak megtérítik a felvételihez kapcsoló költségeket, így például a nemzetközi nyelvvizsga díját, az utazással kapcsolatos költségeket és a regisztrációs díjakat.

A pályázók tengerentúli egyetemeknél akár 700 ezer forintot, Európai Unión belüli egyetemeknél pedig 200 ezer forintot kaphatnak

- tette hozzá.

A miniszter ismertette, hogy jelenleg 17 tehetséges magyar fiatal tanul kint a világ legjobb egyetemeinek valamelyikén a Stipendium Peregrinum ösztöndíj támogatásával.

Az ő tanulmányaikat szinte teljes egészében fedezi az ösztöndíj, és emellett a megélhetésüket is segíti

- emelte ki.

Novák Katalin azt mondta: a kormány szeretné, ha a tehetséges, tudásukat a legjobb külföldi egyetemeken bővíteni kívánó fiatalok ehhez segítséget kapnának az államtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában