Ország-világ

2016.04.25. 10:59

Apasági tesztnek veti alá magát hétfőn Evo Morales bolíviai elnök

Apasági tesztet csináltat a bolíviai elnök, mert a sikkasztás miatt börtönbe zárt, volt barátnője azt állítja, van egy közös gyerekük.

A Página Siete című lap egy ügyészségi forrásra hivatkozva számolt be arról, hogy DNS-mintát vesznek Morales letartóztatásban lévő egykori barátnőjétől, Gabriela Zapatától és annak tízéves gyermekétől is, aki a nő állítása szerint Moralestől született. 


Gabriela Zapata, akit pénzmosás és sikkasztás vádjával idén februárban vettek őrizetbe, a CAMC kínai gépipari cég vezetésének tagja. A kínai cég több mint félmilliárd euró (~ 155 milliárd forint) értékben kötött szerződéseket a bolíviai kormánnyal. 


Morales szerint a most 28 éves Zapata, akivel 2005 és 2007 között élt együtt, annak idején azt mondta neki, hogy kisfia a szülés után nem sokkal meghalt. Zapata most azt állítja, hogy a gyerek él. A nő tíz napja nyújtott be apasági keresetet az elnök ellen. 


Evo Morales házasságon kívül él, s már van egy lánya és egy fia két különböző kapcsolatából. Hivatalos alkalmakkor általában nővére kíséretében jelenik meg. 


A bolíviai lakosság a februári népszavazáson elutasította azt az alkotmánymódosítást, aminek segítségével Morales 2019-ben negyedszer is versenybe szállhatott volna az elnöki posztért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában