Ország-világ

2014.09.01. 08:06

Ámokfutó végzett két emberrel Új-Zélandon, egy harmadikat megsebesített

Ámokfutó végzett hétfőn két emberrel Új-Zélandon egy munkaügyi hivatalban, egy harmadikat megsebesített, majd elmenekült.

A lövöldöző férfi a Déli-szigeten, a Christchurch városától 90 kilométerre fekvő Ashburton munkaügyi hivatalában nyitott tüzet. Két ott dolgozó nővel végzett. A harmadik áldozat állapota a hatóságok tájékoztatása szerint súlyos, de stabil.

Rendőrkordon a lövöldözés helyszínén, az új-zélandi Christchurch városától 90 kilométerre fekvő Ashburton munkaügyi hivatala előtt 2014. szeptember 1-jén, miután egy ámokfutó végzett két emberrel, egy harmadikat megsebesített, majd elmenekült. A rendőrség egy 48 éves férfit, John Tullyt gyanúsít a lövöldözéssel. (MTI/EPA/Sarah Robson)



A rendőrség egy 48 éves férfit gyanúsít a lövöldözéssel. A lakosokat felszólították, hogy ha lehet, maradjanak otthon, mert a feltételezett elkövető veszélyes. A rendőrség nagy erőkkel keresi a 18 ezres város környékén a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában