szélsőségek

2020.06.11. 14:19

Amerikai zsidó vezető: a BLM fehérgyűlölő, sorosista csoport

Az Amerikai Cionista Szövetség vezetője sorosista szélsőségesek csoportjának nevezte az amerikai zavargásokat hetek óta szító Black Lives Matter mozgalmat.

„A Black Lives Matter zsidógyűlölő, fehérgyűlölő, Izrael-gyűlölő, a konzervatív feketéket gyűlölő, az erőszakot támogató, Soros által pénzelt gyűlölködők veszélyes, szélsőséges csoportja”írta a Twitter mikroblogon Mort Klein, az Amerikai Cionista Szervezet (ZOA) elnöke.

A Times of Israel című lap portálja a bejegyzéssel kapcsolatban azt írta: miközben az elmúlt hetekben számos amerikai zsidó szervezet biztosította támogatásáról a Black Lives Matter (BLM) mozgalmat, illetve nyilatkozatban ítélte el a rasszizmust, a ZOA elnöke ellentétes álláspontra helyezkedett, ez pedig

fordulópont is lehet a tömörülésnek az amerikai zsidó szervezetek nemzeti koalíciójában való tagságára nézve.

A lap megjegyzi: hetekkel ezelőtt a koalíció egy másik tagja hivatalosan is panaszt nyújtott be, amely a ZOA a szervezetből való kizárását eredményezheti, Klein Twitter-bejegyzése pedig minden jel szerint a liberálisokat is ilyen lépésre készteti – írta meg a Magyar Nemzet.

A hallgatást már nem lehet választani Klein és a ZOA ügyében

– idézte a lap Rick Jacobs rabbit, a Reform Judaizmus Szövetség elnökét, aki a JTA zsidó hírügynökségnek nyilatkozva úgy fogalmazott: Klein a Twitteren ismertetett álláspontjával „minket is belekevert az iszlamofóbiájába, a rasszizmusába, és ezt meg kell állítani”.

A konfliktus nem jött jól Amerikai Zsidó Szervezetek elnöki konferenciájának; ez a testület évtizedek óta egy platformon harcol Izrael érdekérvényesítéséért az Egyesült Államokban. A Times of Israel hírportálja megjegyzi: a szervezet a zsidó világ egyik utolsó olyan bástyája, amelyben a különböző politikai oldalon álló csoportok képesek közösen küzdeni a zsidóság érdekeiért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában