Ország-világ

2015.07.06. 21:18

Alaposan megdolgoztatta a mentőket a hőség

A tartós hőség miatt a mentőknek a szokásosnál húsz százalékkal több beteget kellett ellátniuk a hétvégén a nagy meleg miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében kiemelte: a napi középhőmérséklet várhatóan több helyen eléri a 27-28 Celsius-fokot.

A tartós kánikula miatt az országos tisztifőorvos szerda éjfélig hőségriadót rendelt el már korábban. Ez akkor lép életbe, ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

[namelink name="Győrfi Pál"], az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatott, hogy a fővárosban naponta több mint 800, országosan pedig mintegy 3000 esetben nyújtottak segítséget. A legnehezebben az idős, szívbetegségben szenvedő emberek viselik a kánikulát, de ájulásos rosszullétek fiataloknál is előfordultak.

A mentők fokozott óvatosságra intenek, mivel a következő napok tartós kánikulája tovább növeli a szervezet terhelését. Azt ajánlják, hogy lehetőleg mindenki tartózkodjon hűvös, árnyékos helyen, a nagyobb megterhelést jelentő tennivalókat pedig kora reggelre vagy késő délutánra időzítse. Felhívták a figyelmet a fokozott folyadékbevitel fontosságára és arra is, hogy az emberek cukros üdítőital helyett inkább vizet vagy teát igyanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában