segítség

2021.06.26. 15:40

Adománygyűjtést indított a csehországi tornádó károsultjainak az Ökumenikus Segélyszervezet

Szolidaritási akció keretében várják az adományokat.

2021. június 24 -én tornádó követelt halálos áldozatokat és végzett példátlan pusztítást Csehország és Szlovákia határán. Az F4-es erősségűnek jelentett tornádó Hodonín településen és környékén kerítéseket bontott le, több száz házat zúzott szét, valamint több közösségi épületben – így többek között egy idősek otthonában és egy templomban is jelentős kárt tett.

A katasztrófa után órákban az Ökumenikus Segélyszervezet felvette a kapcsolatot partnerszervezetével a Cseh Diakóniával (Diaconia ECCB – Center of Relief and Development) és felajánlotta segítségét. A mentési munkálatokkal párhuzamosan a Cseh Diakónai megkezdte a károk felmérését, melyek eredményéről rendszeresen tájékoztatja az Ökumenikus Segélyszervezetet.

Az Ökumenikus Segélyszervezet szolidaritási akciót indított a károsultak támogatására. A pénzadományokat online, bankkártyás adományozással a www.segelyszervezet.hu oldalon, illetve a 11705008-20464565 számlaszámon, a közleményben „Csehország” megjelöléssel várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában