őrizetbe vették

2021.02.11. 14:10

Adóellenőrt gyanúsít vesztegetéssel a budapesti nyomozó ügyészség

Korrupciós bűncselekmények elkövetésének gyanújával eljárást indított, ennek során pedig egy adóellenőrt őrizetbe vett a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség – áll a a hatóság tájékoztatásában.

Előnyért hivatali helyzetével visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytatnak nyomozást. Az ügyészség szerdán nyolc helyszínen hajtott végre „összehangolt eljárási cselekményeket” a tényállás teljes körű felderítéséért, bizonyítékok beszerzéséért.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárítási Központ, valamint a Készenléti Rendőrség közreműködésével végrehajtott akcióban az érintettek lakó- illetve tartózkodási helyén, a célszemélyek irodáiban, gépjárműveiben végzett kutatások és lefoglalások eredményre vezettek – közölték. Kitértek rá, hogy a megalapozott gyanú szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adóellenőre

Pest megyei vállalkozókat keresett meg azzal, hogy rendszeres anyagi ellenszolgáltatás ellenében vállalja „védelmüket”.

A nő a NAV különböző adatbázisaiból információkkal látta el a gazdasági társaságokat és segítséget nyújtott ahhoz, hogy mentesüljenek az adófizetési kötelezettség alól. Az ügyészség tudatta, hogy az adóellenőr – akinek letartóztatása ügyében pénteken dönt a bíróság – megtagadta a vallomástételt a gyanúsítotti kihallgatásán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában