Ország-világ

2016.01.31. 22:51

Áder János vagyona mintegy négymillió forinttal növekedett

Hárommillió forinttal növelte folyószámláján tartott pénzét Áder János köztársasági elnök egy év alatt, emellett életbiztosításának értéke növekedett - derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján olvasható vagyonnyilatkozatából, amely vasárnap került fel az oldalra.

Az államfő ING életbiztosítása idén mintegy kétezer ötszáz euróval ér többet, mint egy évvel ezelőtt - 110 ezer eurót -, más jelentős változás azonban nincs az államfő vagyonával kapcsolatos dokumentumban. 

    

A köztársasági elnök továbbra is két ingatlan résztulajdonosa: egy II. kerületi 135 négyzetméteres társasházi lakás felét és egy kisoroszi 75 négyzetméteres családi ház negyedét birtokolja.

    

Áder Jánosnak továbbra sincs saját autója, és más nagy értékű ingóságról sem számolt be vagyonnyilatkozatában. 

    

Az államfő a folyószámláján több mint 4,5 millió forintot tart - mintegy 3 millió forinttal többet, mint egy évvel ezelőtt -, tartós befektetési értékpapírszámláján pedig összesen több mint 2,5 millió forinttal rendelkezik, ez alig több a tavaly feltüntetett értéknél. 

    

Az államfő szintén birtokolja még 28 ezer eurós, valamint 3300 dolláros megtakarítását, és megvan még a bő egy éve vásárolt egymillió forintnyi Prémium államkötvénye is. 

    

A köztársasági elnök ügyvédi hivatását szünetelteti, így abból jövedelme nem származik, nyilatkozata szerint államfői juttatásban a törvény szerint részesül, a kapott ajándékokról pedig úgy nyilatkozott: azokat a diplomáciai kapcsolattartás keretében kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában