2022 január 1-ig tarthat

2021.09.21. 09:30

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról tárgyal az Országgyűlés

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. január 1-jéig történő meghosszabbításáról szóló kormányzati javaslatot.

A parlament hétfőn kezdődött ülésének második, befejező napja reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul, amit határozathozatalok követnek.

Ekkor várható döntés Ander Balázs (Jobbik) két, valamint Stummer János (Jobbik) és Simonka György (Fidesz) egy-egy mentelmi ügyéről.

A szavazások után három kormányzati indítványról tárgyalnak, köztük a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbításáról.

A kormány indoklása szerint erre azért van szükség, mert így biztosítható hatékony és gyors döntéshozatal a járvány okozta nehézségekre.

A kabinet ugyanakkor jelezte, ha a járványhelyzet lehetővé teszi, akkor kezdeményezni fogja a veszélyhelyzet korábbi megszüntetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában