Ország-világ

2016.01.11. 15:30

A tiltakozók miatt nem lesz tombola, amin oroszlánvadászat lett volna a fődíj

A természetvédők tiltakozása miatt lefújta tomboláját egy hivatásos vadász Zimbabwéban. A fődíj nyertese oroszlánvadászaton vehetett volna részt.

Martin Nel zimbabwei vadász egy jövő havi Las Vegas-i vadásztalálkozón akarta értékesíteni a száz darab sorsjegyet, egyenként 1500 dolláros áron. 


A vadász szerint a főnyereménynek számító oroszlánvadászat mellett a győztesnek lehetősége nyílt volna egy oroszlán megjelölésére is tudományos kutatás céljából. 


Néhány természetvédő szerint azonban a vadászat fenyegetést jelent a fajra, amelynek egyre kevesebb egyede él a vadonban. A tiltakozók miatt a vadász végül elállt a tervétől. 


Tavaly egy amerikai fogorvos kilőtte Zimbabwe híres oroszlánját, Cecilt. A férfi világszerte az állatbarátok ellenségévé vált a Hwangei Nemzeti Park büszkeségének megöléséért, ám végül nem emeltek vádat ellene, mivel hivatalos engedély birtokában vett részt az elhíresült júliusi vadászaton. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában