Ország-világ

2020.09.15. 09:58

A tanároknak is kötelező a lázmérés

Nem csak a diákoknak, de a tanároknak is kötelező a lázmérés az iskolába való belépéskor – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ágasegyháza, 2020. szeptember 1. Bevonulnak az 1. osztályosok az ágasegyházi sportcsarnokban tartott tanévnyitón 2020. szeptember 1-jén. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Maruzsa Zoltán elmondta,

a lázmérés alapvetően kézi digitális eszközökkel történik, de azokban az iskolákban, ahol nagy a létszám, akár hőkamerák elhelyezése is indokolt.

Ezeknek az eszközöknek a beszerzése folyamatban van, és október 1-jéig még számos intézkedés várható ezen a téren.

Hangsúlyozta:

ha valakinél megállapítják belépéskor, hogy lázas, az még nem jelenti azt, hogy a koronavírus „megérkezett” az iskolába.

Ebben az esetben értesíteni kell az orvost, és tesztelni kell.

Kérdésre kitért arra is, a pedagógusok létszáma az elmúlt 10 évben nagyjából 167 ezer és 170 ezer között alakult. Az idei pontos statisztikát november elejére várják, de az állami intézményeknél – úgy látják – nőtt a létszám, ezért nincs ellátatlan feladat a magyar közoktatásban – emelte ki Maruzsa Zoltán.

Borítókép: bevonulnak az 1. osztályosok az ágasegyházi sportcsarnokban tartott tanévnyitón 2020. szeptember 1-jén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában