Hallgassa élőben!

A szélsőséges BLM-es tüntetőknek semmi sem szent (videó)

Se szeri, se száma a keresztényüldözéseknek a világon.

A BLM zászlaja alatt is folytatódik a keresztényüldözés, az aktivisták egy imádkozó közösségre is rátámadtak. A Gatestone Institute kutatása továbbá arra is rámutatott, hogy 2009 óta mintegy 32 ezer keresztényt gyilkoltak meg brutálisan – írja a Magyar Nemzet.

Az egész internetet bejárták a dermesztő képsorok arról, amikor múlt héten Saint Louis városában helybéli keresztények gyülekeztek a város névadója, IX. Lajos francia király szobránál. Békés, közös imát rendeztek, a város békéjéért és egységéért, azonban ahogy az egyikük, Connor Martin a Facebook-oldalán leírta: „hirtelen Black Lives Matter-tüntetők jelentek meg, akik zaklatni kezdték a békésen imádkozó katolikusokat. Mi nem tettünk semmit. Engedtük nekik, hogy ránk köpjenek, az ujjaikat az arcunkra helyezzék, lökdössenek és ellenségeskedjenek.Továbbra is békésen imádkoztunk.”

Valaki a tömegben egy azonosítatlan folyadékot öntött egy idős emberre, akit később egy erőszakos ember meg is támadott. „A barátom éppen akkor érkezett meg, ennivalót hozott nekem. Megkérdezték tőle, hogy velem van-e, és amikor igennel válaszolt, engem is elkezdtek verni” – osztotta meg Twitterén Martin.

Connor Martin videókat is készített, és közölte, hogy feljelentést tesz a támadók ellen. A keresztények hatszor is hívták a rendőrséget, de azok nem jelentek meg.

A keresztények elleni erőszak azonban nemcsak a BLM-hez köthető, a Gatestone Institute az idén történt keresztényüldözésekről külön beszámolót is készített.

Nigériában a militáns fuláni pásztorok és a Boko Haram iszlám militáns csoport az elmúlt négy és fél hónapban legalább 620 védtelen keresztényt ölt meg. Ezzel 2009 óta ebben az országban már körülbelül 32 ezer keresztényt mészároltak le.

Mindeközben Muhammadu Buhari tábornok, az ország elnöke, aki maga is fuláni származású, a fegyveres erők főparancsnokaként nemcsak hogy a keresztény közösségeket nem óvta meg, de amióta hatalmon van, egyetlen fuláni pásztort sem tartóztattak le, és vádat sem emeltek ellenük.

Szintén Nigériában március 23. és április 30. között hat fiatal keresztény lányt és egy idősebb házas nőt raboltak el. „A szokásos gyakorlat az, hogy ezeket a lányokat házasságra kényszerítik, és szexuálisan, fizikailag és érzelmileg bántalmazva erőszakosan áttérítik” – mondta a Hausa Christian keresztény alapítvány egyik vezetője.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban a helyi haderő azon muszlim harcosai, akik korábban hűséget esküdtek az Iszlám Államnak, legalább 17 embert megöltek, pedig az afrikai ország 95 százaléka keresztény többségű. – Előbb több lövést adtak le a levegőbe.

Amikor a lakosság elkezdett menekülni, elfogtak közülük néhány embert, és elvágták a torkukat macsetékkel – mondta egy falubéli.

Tavaly ugyanaz a csoport meggyilkolt egy lelkészt, miután az nem akarta félbehagyni a prédikációt, és nem volt hajlandó áttérni az iszlámra.

Pakisztánban május 8-án, a pénteki imák után egy keresztényellenes szlogeneket ordibáló fegyveres muszlim tömeg megtámadta és megpróbálta meggyújtani a Hakeem Purában lévő Szentháromság-templomot, amely 22 évvel korábban épült.

A támadás mögött egy muszlim ember állt, aki egy évvel ezelőtt eladta a földjét az egyháznak, de most vissza akarta venni. A muszlim „földfoglalók” később traktorral szántották be egy százéves keresztény temető sírjait.

Egyiptomban május 30-án – két nappal azelőtt, hogy Trump elnök elismerte a globális kopt napot – az egyiptomi hatóságok egy traktorral hat óra alatt lebontották Koum al-Farag faluban az egyetlen kopt templomot, annak ellenére, hogy az már tizenöt éve állt és háromezer keresztényt szolgált ki.

Ugyanabban a hónapban egy férfi fáklyát dobott az alexandriai Szűz Mária-templom belsejébe. Az ügyészek azonban úgy vélték, hogy a tettes mentálisan beteg, ezért nem felelős a tettéért.

Mozambikban május közepén az iszlám terroristák megtámadtak egy kolostort. Az ott lakó négy szerzetesnek sikerült elrejtőznie, de röviddel azután a közeli falu számára épített kórházat fegyveres muszlimok elpusztították.

Dosszié

Hozzászólások

Életfogytiglanra ítélték, mégis öt év után szabadul a fiatal terrorista
A briteknél mára bevett gyakorlattá vált az életfogytiglanra ítélt terroristák idő előtti szabadlábra helyezésre.
Így épít globális médiabirodalmat Soros György
Az amerikai tőzsdespekuláns alapítványa komoly médiahadsereget is pénzel a világ minden pontján.
Valenciában bezárják a vendéglátóhelyeket két hétre
A csütörtökön életbe lépő rendelkezés szerint a vendéglátóhelyek elvitelre, házhozszállításra készíthetnek ételt.
Csoportgyőztes a magyar válogatott a kézilabda vb-n
A csapat a maximális négy pontot viszi magával a középdöntőbe, miután a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában 29-28-ra legyőzte Németországot.
Gyász
„Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk álltál, Te, aki sosem kértél, csak adtál, örökre elmentél. Szereteted szívünkben örökké él. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága jó édesanyánk, nagymamánk, dédink, anyósom és rokonunk, BARANYAI VILMOSNÉ szül. Rovák Erzsébet „Bibi” életének 88. évében csendesen elhunyt. Temetése 2021. január 22-én, pénteken 12 órakor lesz a győr-nagybácsai temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Ő már ott van, ahol nincs fájdalom, örök álmát őrizze csend és nyugalom. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyánk, nagymamánk, dédink, testvérem, anyósom, sógornőm és rokonunk, FARKAS GÉZÁNÉ szül. Németh Ilona életének 81. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. január 23-án 13 órakor lesz a bogyoszlói temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.” (Juhász Gyula) Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FÜREDI FLÓRIÁN életének 79. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. január 22-én, pénteken 15 órakor lesz az Écs-hegyi temetőben. Előtte engesztelő szentmisét 14.15 órakor mondatunk a helyi templomban. Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Búcsúzunk: Feleséged, Gyermekeid, Unokáid, Testvéred, Vejeid, Unokatestvéred, Sógornőid, Sógoraid és Rokonaid
„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek. (Juhász Gyula) Szívünkben mély fájdalommal tudatjuk, hogy édesapám, nagyapánk, testvérünk, szeretett rokonunk, barátunk, GICZI RÓBERT életének 61. évében váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. január 22-én, pénteken 15 órakor lesz a bogyoszlói temetőben. Engesztelő szentmisét 14.15 órakor tartunk a helyi templomban. Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik gyászunkban osztoznak, és utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
„Hirtelen mentél el, köszönni sem tudtál, örökre lecsuktad csillagszemed. Vigyázunk az álmodra… Te csak aludjál! Drága Édesanyánk, Isten Veled! Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett feleségem, édesanyánk, nagymamánk, anyósunk, sógornőnk, keresztanyánk, rokonunk és ismerősünk, KOVÁCS ZOLTÁNNÉ szül. Ősze Ilona életének 64. évében váratlanul elhunyt. Temetése 2021. január 21-én, csütörtökön 15.30 órakor lesz a felpéci temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Nem az a fájdalom, amelytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordunk némán, csendesen. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KUGLER SÁNDOR életének 73. évében csendesen elhunyt. Szeretett hozzátartozónkat szűk családi körben helyeztük örök nyugalomra a győr-szabadhegyi temetőben. Emlékét szeretettel megőrizzük. Gyászoló felesége, testvére, keresztgyermekei és a rokonság
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett édesapánk, apósunk, nagypapánk és dédpapánk, LINKAY ISTVÁN életének 97. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása január 22-én, pénteken 13 órakor lesz a mosoni temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Lecsukott szemmel még látjuk lelkét, ki mellettünk ül, és nekünk mesél… Nem maradt utánad más, csak az emlék, örökké szeretünk, bárhol legyél! Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyánk, nagymamánk, dédikénk, anyósom és rokonunk, LŐCZE ERZSÉBET tanárnő életének 88. évében csendesen elhunyt. Gyászoló családja
„Hosszú volt az út, mely most véget ért, fáradt tested megpihenni tért. Végső utadra indulj megnyugodva, szeretetünk elkísér égi otthonodba.” Mély fájdalommal tudatjuk, hogy PÁLFI ANTAL üzemmérnök súlyos betegségben, életének 79. évében, házasságának 55. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. január 19-én a győr-nádorvárosi köztemetőben megtörtént. Búcsúzik tőle: felesége, gyermekei, unokái, dédunokája, testvére, sógora, rokonai, barátai és minden ismerőse. Egyben köszönetet mondunk a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház pulmonológiai osztálya gondozóinak áldozatos munkájukért, és mindazoknak, akik gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
„Elmentem Tőletek, nem tudtam búcsúzni, nem volt időm arra, el kellett indulni. Már nincs holnap, ennyi volt az élet, sirassatok csendesen, mert Én a szívetekben élek. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett férjem, édesapánk, nagypapánk, vejem, rokonunk, barátunk és ismerősünk, SIMON FERENC volt pannonhalmi, majd ménfőcsanaki lakos, a Győri Lenszövő nyugdíjasa életének 74. évében, rövid szenvedés után váratlanul elhunyt. Temetése 2021. január 25-én, hétfőn 14 órakor lesz a pannonhalmi temetőben. Egyúttal köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló szerettei
„Már nincs holnap, csak ennyi volt az élet, sirassatok csendesen, mert én szívetekben élek. Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága férjem, szeretett édesapánk, nagypapánk, apósunk, sógorunk, rokonunk és ismerősünk, SOMOGYI FERENC életének 84. évében hirtelen elhunyt. Temetése 2021. január 22-én, pénteken 12 órakor lesz a börcsi temetőben. Előtte, 11.15 órakor engesztelő szentmisét mondatunk a helyi katolikus templomban. Egyúttal köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Annyira akartam élni, a betegséget legyőzni. Búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett, így búcsú nélkül szívetekben tovább élhetek. Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett férjem, édesapánk, apósunk, nagypapánk és rokonunk, SZABÓ LAJOS szobafestő életének 70. évében csendesen elhunyt. Temetése 2021. január 21-én, csütörtökön 15 órakor lesz a vitnyédi temetőben. Előtte, 14.15 órakor engesztelő szentmisét mondatunk a helyi templomban. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik súlyos betegsége alatt érdeklődtek egészségi állapota felől, továbbá azoknak, akik mély gyászunkban velünk éreznek. „Véget ért a szenvedésed, szívedben nyugalom, miénkben, kik itt maradtunk, el nem múló fájdalom. Gyászoló család
„Elhervadó őszi rózsa, hulldogáló tarka lomb, boruljatok sírhalomra, legyen bársonypuha domb. Elrepültek már az évek, Isten sok napot adott, megtört testtel földbe térek, de szívetekben ott vagyok.” Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyánk, nagymamánk, dédnagymamánk, testvérem, anyósom és rokonunk, VISY ÁGOSTONNÉ szül. Mészáros Mária rábapordányi lakos életének 93. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. január 25-én 15 órakor lesz a rábapordányi temetőben. Engesztelő szentmise a temetés előtt, 14.15 órakor a helyi templomban. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Hálás szívvel szeretnénk köszönetet mondani a rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek, hogy drága jó édesanyám, nagymamánk, dédink, anyósom, BOGNÁR FERENCNÉ szül. Bognár Izabella temetésén részt vettek, utolsó útjára elkísérték, és sírjára a kegyelet virágait elhelyezték. Külön köszönetünket fejezzük ki a PAMOK Pulmonológia Covid II. osztálya orvosainak, nővéreinek, valamint a baleseti B osztály dolgozóinak. Gyászoló család
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, barátoknak, szomszédoknak, ismerősöknek, megtisztelőknek, akik PÉNTEK LÁSZLÓNÉ Kató néni temetésén megjelentek, sírjára virágot, koszorút helyeztek, részvétükkel fájdalmunkat enyhíteni igyekeztek. Gyászoló Családja