Ország-világ

2020.08.13. 09:46

A milánói dómban teperték le a késes afrikai migránst (videó)

Túszul ejtette a híres milánói dóm biztonsági őrét.

A police car stands in front of the Cathedral (Duomo di Milano) in Milan on August 12, 2020, after a man armed with a knife briefly took a guard hostage inside the cathedral but was quickly arrested according to police. - After the arrival of nearby officers on patrol and a brief mediation, the man dropped the knife and was arrested. Milan's Deputy Mayor said in a statement the man had entered the cathedral in order to evade a police check. Police said they were trying to determine the man's identity. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Miguel Medina

Az egyiptomi származású 26 éves férfi helyi idő szerint szerdán 13 órakor sétált be a katedrálisba, és a biztonsági őr felé indult, majd kést rántott, és a földre kényszerítette. Nem sokkal később a helyszínre ért a rendőrség, akik beszéltették a támadót, majd néhány perc után a földre teperték, és letartóztatták. A támadásban senki sem sérült meg – adta hírül a Magyar Nemzet.

A rendőrség nem kezeli terrorizmusként az ügyet. Milánó alpolgármestere, Anna Scavuzzo közleményben elmondta, hogy a férfi azért ment be a milánói dómba, hogy elkerülje a rendőrségi ellenőrzést.

„Egy afrikai bevándorló egy késsel hadonászva túszul ejtett egy biztonsági őrt” – írta a Facebook oldalára Matteo Salvini, az olasz Északi Liga párt vezetője. „A rendőrség rendkívüli beavatkozásának köszönhetően sikerült elkerülni a legrosszabbat, és megmenteni egy életet” – tette hozzá Salvini.

Borítókép: rendőrautó a Dómnál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában