Ország-világ

2014.09.03. 21:25

A Mi iskolánk bajnoka - három olimpiai bajnok avatott felújított tornatermet

Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozó Tatabányán, Pars Krisztián ötkarikás aranyérmes kalapácsvető Szombathelyen, míg Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos Újpesten avatta fel volt iskolája felújított, és egyben róla elnevezett tornatermét. A "Mi iskolánk bajnoka" program beruházásai összesen két és félmillió forintból valósultak meg.

A hétfőn és kedden lezajlott átadások apropóján rendezett szerdai, budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a programot a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) kezdeményezte, és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), az MDSZ és a Poli-Farbe festék és vakolatgyár összefogásának révén valósult meg.

A munkák során több mint 4100 négyzetméter felület újult meg a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola, a tatabányai Bárdos László Gimnázium és az újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola tornatermeiben.

Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, világbajnok öttusázó, az MDSZ elnöke a szerdai sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy sportoló korában szüksége volt példaképekre, akik erőt adtak neki a nehéz időszakokban, ezért született meg az ötlet, hogy a mai gyerekekhez közel hozzák azokat a kitűnő sportolókat, akik egykor az iskolájukban tanultak.

Szabó Antal, a MOB arany fokozatú támogatói közé tartozó Poli-Farbe családi vállalkozás tulajdonosa bejelentette, hogy a cég arcának, sportnagykövetének Kozák Danuta olimpiai és világbajnok kajakost választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában