A Mazsihisz is támogatja a székelyek európai polgári kezdeményezését

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is arra biztatja híveit, hogy aláírásukkal támogassák a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) európai polgári kezdeményezését.

„A zsidóság elnyomott kisebbségként élt Egyiptom országában, amire 2000 év óta szüntelenül emlékezünk. Bár soha nem állunk a szeparatizmus mellé, de támogatjuk a kisebbségek minél erősebb önrendelkezését – bármely nemzeti kisebbségről legyen szó, székelyről, magyarról, vagy más európai nemzetéről egyaránt. Támogatásunkkal részei vagyunk a magyar kormánytagoktól a főpolgármesterig érő konszenzusnak” – olvasható a közleményben.

Mint írták:

az európai polgári kezdeményezés azt tűzte ki céljául, hogy az őshonos európai kisebbségek közvetlenül Brüsszelből, a nemzeti kormányoktól függetlenül is kaphassanak a jövőben uniós, kohéziós pénzeket. Ha sikerrel járnak, az Európa-szerte erősíti a kisebbségeket

- emelték ki, hozzátéve: ezért arra biztatják híveiket, támogassák aláírásukkal a kezdeményezést.

„A Tóra azt tanítja, szeressük a közöttünk élő kisebbségeket, és ezt tanítja számunkra a zsidó történelem is. Mi pedig igyekszünk hűek maradni a Tórához és őseink emlékéhez” – áll a Mazsihisz közleményében.

Ön így csatlakozhat

A polgári kezdeményezést ezen a linken, a „Támogatom” fülre kattintva interneten keresztül bárki aláírhatja. Szükség esetén a kitöltéshez az anyaországi magyarok " target="_blank" rel="noopener noreferrer">az itt található videóban kaphatnak segítséget, az erdélyi magyarok pedig itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában