Járvány

2020.09.30. 20:13

A holland kormány a védőmaszk viselését sürgeti

Korábban pedig több hónapon keresztül megkérdőjelezte annak hatékonyságát a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésével kapcsolatban.

A holland kormány a védőmaszk viselését sürgeti beltéri közterületeken, annak ellenére, hogy több hónapon keresztül megkérdőjelezte annak hatékonyságát a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésével kapcsolatban.

Mark Rutte holland kormányfő szerdán a parlamentben kijelentette, hogy a légzőszerveket elfedő maszk sürgős viselését tanácsolja a lakosságnak, azokon a helyeken ahol a társadalmi távolságtartás nem lehetséges. Hozzátette: ez egyelőre nem kötelező érvényű, a hangsúly továbbra is a higiéniai szabályok betartásán van.

A maszkviselés elsősorban Amszterdamban, Rotterdamban, és Hágában tanácsolt. A parlamenti képviselők többsége szerint azonban, az ezzel kapcsolatos szabályozásnak egységesnek kéne lennie minden holland régióban, továbbá a maszkviselési kötelezettséget támogatják – olvasható a Dutchnews internetes hírportálon.

Hollandia a hét elején tovább szigorította a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására hozott intézkedéseket, amelyek között utazási korlátozások, és a vendéglátóhelyek este tíz óra utáni bezárása szerepel.

Szerdai statisztikák szerint további 3300 új fertőzöttet azonosítottak, 48 újabb korházi felvétel történt, és 13-an haltak bele a Covid-19 betegségbe.

A szomszédos Belgiumban, a közegészségügyi szolgálat adatai szerint, szerdán átlépte a tízezret a kór halálos áldozatainak száma, továbbá a héten átlagosan napi 1550 új fertőzöttet azonosítottak.

A helyi sajtóban olvasható, hogy a Coronalert nevű járványnyomkövető telefonos alkalmazás szerdától letölthető a mobiltelefonokra. Az applikáció jelzi, ha a felhasználó közvetlen közelében koronavírus fertőzött tartózkodik, a telefon képernyője vörös színre vált abban az esetben, ha a felhasználó 15 percnél többet időt tölt egy vagy több fertőzött társaságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában