Áradások Európában

2021.07.16. 22:25

A házelnök együttérzését fejezte ki a természeti katasztrófa miatt

Együttérző táviratot küldött a német és belga parlamenti elnököknek Kövér László, az Országgyűlés elnöke az országaikban, illetve térségeikben bekövetkezett súlyos természeti katasztrófa miatt – erről Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke tájékoztatta péntek este az MTI-t.

A házelnök Wolfgang Schäublénak, a német szövetségi parlament, a Bundestag elnökének, Reiner Hasaloffnak, a német szövetségi tanács, a Bundesrat elnökének és Szász-Anhalt tartomány miniszterelnökének, André Kupernek, Észak Rajna-Vesztfália tartományi parlament elnökének, Hendrik Heringnek, Rajna-vidék-Pfalz tartományi parlament elnökének, Patrick Dewaelnek, a belga szövetségi képviselőház elnökének, valamint Sabine Laruelle-nek, a belga szövetségi felsőház elnökének címzett levelében részvétét fejezte ki az árvíz halálos áldozatai hozzátartozóinak, a katasztrófa sújtotta térség sérültjeinek és károsultjainak. A házelnök megdöbbenését fejezte ki a hirtelen bekövetkezett emberi és anyagi veszteségek miatt.

A napok óta tartó heves esőzések nyomán kialakult özönvízszerű áradásokban Németországban száz fölé emelkedett a halálos áldozatok száma. A természeti katasztrófa az ország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartomány és Észak-Rajna Vesztfália tartomány egy részét sújtotta. Belgiumban helyi sajtóbeszámolók szerint pénteken huszonháromra emelkedett az elhunytak száma és legkevesebb húsz embert eltűntként tartanak nyilván, több mint 41 ezer ember pedig továbbra is elektromos áram nélkül maradt. Alexander De Croo belga miniszterelnök július 20-ra nemzeti gyásznapot hirdetett a katasztrófa miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában