Ország-világ

2014.12.05. 10:18

A Fidesz elnöksége már jóváhagyta a jelöltet

A Fidesz elnöksége már jóváhagyta a párt veszprémi országgyűlési képviselőjelöltjére vonatkozó személyi javaslatot - közölte Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök pénteken, jelöltjük nevét azonban egyelőre nem árulta el.

Elmondta, az uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibort, Veszprém és környéke korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét kérték fel arra, tegyen javaslatot a fideszes jelölt személyére. Ő ezt megtette, a Fidesz elnöksége pedig jóváhagyta a jelöltet - tájékoztatott a kormányfő a Kossuth Rádióban.

Arra a kérdésre, hogy a sajtóban emlegetett Ovádi Péter - veszprémi Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő, helyi frakcióvezető - lesz-e a jelölt, Orbán Viktor nemmel válaszolt, azt azonban egyelőre nem árulta el, kit indítanak. A jelöltet "a dolgok szokásos rendje szerint" fogják bejelenteni - fogalmazott.

A veszprémi időközi választás valódi tétjét, benne a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többségének sorsát firtató kérdésre a pártelnök-miniszterelnök úgy reagált, a voksolás tétjét majd a veszprémiek eldöntik. Szerinte azonban a kétharmadnak a mostani helyzetben nincs jelentősége, nem ismer ugyanis olyan problémát, amelyet 2010-2014 között ne oldottak volna meg az akkori kétharmaddal. "Persze az a jó, ha minél nagyobb arányú egy többség a parlamentben, de én nem a kétharmadot látom a legfontosabbnak" - mondta a kormányfő.

A legfontosabb kérdés szerinte, hogy lesz-e a veszprémieknek és a város környékén élőknek olyan parlamenti képviselőjük, aki el tud intézni nekik fontos ügyeket.

A Nemzeti Választási Bizottság február 22-ére tűzte ki az időközi országgyűlési képviselő-választást Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében, ahol az európai uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában