új szabályok

2020.06.04. 06:27

A dél-koreai kormány az Észak-Korea elleni szórólap-kampány leállítására szólított fel

A dél-koreai kormány az Észak-Korea elleni szórólap-kampány leállítására szólított fel csütörtökön, miután Phenjan azzal fenyegette meg, hogy felmondja a katonai feszültség mérsékléséről kötött egyezséget, amennyiben Szöul nem lép fel az aktivisták tevékenysége ellen.

A dél-koreai újraegyesítési minisztérium hangsúlyozta, hogy ez a kampány fenyegetést jelent a két ország határának közelében élők biztonságára, és ezért új szabályok elfogadását fontolgatják a feszültség kiéleződésével járó, hasonló akciókra vonatkozóan.

Kim Jo Dzsong, Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor húga figyelmeztetett, hogy amennyiben nem ér véget a szórólap-kampány, a katonai feszültség csökkentését célzó, 2018-as egyezmény felmondása mellett Phenjan bezárhatja a Korea-közi összekötő irodát, valamint leállíthatja a Keszong határvárosban lévő közös ipari park működését.

Észak-koreai disszidensek és más aktivisták az elmúlt hetekben lufik segítségével szórólapokat juttattak át Dél-Koreából a határon, amelyekben határozottan bírálták a phenjani rezsimet, a katasztrofális emberi jogi helyzetet.

Kim Jo Dzsong „emberi hulladéknak, korcs kutyáknak” nevezte az aktivistákat. „A (dél-koreai) hatóságok súlyos árat fognak fizetni, ha mindenféle kifogással hagyják folytatódni ezt a helyzetet” – szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában