Ország-világ

2018.06.03. 09:12

A britek szerint 2020-ig nem csökken a fenyegetettség szintje

Hétfőn Sajid Javid brit belügyminiszter várhatóan további lépéseket jelent be a terrorizmus elleni fellépés megkönnyítése érdekében.

MTI

Egyre nő a szélsőjobboldali terrortámadás veszélye, az iszlamista terrorfenyegetettség pedig még legalább két évig magas szinten marad, és még emelkedhet is - figyelmeztet vasárnap közzétett jelentésében a brit belügyminisztérium.


Tavaly március óta a brit hatóságok 12 iszlamista és 4 jobboldali terrortámadást hiúsítottak meg, és 3000 embert figyel a rendőrség, akik potenciálisan terrortámadásra készülhetnek - összegzi eredményeit a brit belügyi tárca.


Hétfőn Sajid Javid brit belügyminiszter várhatóan további lépéseket jelent be a terrorizmus elleni fellépés megkönnyítése érdekében. Várhatóan szigorítják a terrorizmussal kapcsolatos büntetési tételeket, s emellett fokozni fogják a hírszerzési információmegosztást a brit hatóságok között - jelentette a Press Association brit hírügynökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában