Ország-világ

2017.05.31. 12:10

A belügy szerint meg akarták ölni Orbánt, másfél éve előzetesben ülnek

Egy érdekes hír a miniszterelnök születésnapján. Emlékeznek még az esetre? Egyelőre nem tudták bizonyítani a vádat.

"Csak" lőfegyverrel, lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítják egyelőre azt a két nyugdíjkorhatárt közelítő férfit, akiket 2015 novemberében fogott el a TEK Gödöllőn. Az akkor 62 éves gödöllői M. Péter és az akkor 60 éves budapesti R. Gyula Budapest felé tartottak autójukkal, és sorozatlövő fegyvereket, hangtompítókat, valamint éleslőszereket találtak náluk. Belügyi vezetők közlése szerint kormánytag életére törtek: a miniszterelnök ellen készülhettek merényletet elkövetni.

 

Orbán az ELI átadásán Szegeden. Sokat utazik, de a TEK megvédi.

Orbán az ELI átadásán Szegeden. Sokat utazik, de a TEK megvédi.

A Magyar Idők írja, hogy a hatóságok várhatóan meghosszabbítják a nyomozás szeptember 21-ei határidejét. Azon dolgoznak, hogy perrendszerűen bizonyítsák: merényletre készültek a gyanúsítottak - mellesleg a Magyar Nemzeti Hadsereg nevű szervezet két aktivistájáról van szó.


A Jobbik-közeli N1 televízió interjút készített az egyik gyanúsítottal - a 444.hu összefoglalta a tartalmát. Ebből az derül ki, hogy a két férfi nem készült erőszakos cselekedetre. Az akkor még működő Népszabadság viszont azt írta az elfogás után, hogy az nem volt zökkenőmentes, és Orbánt ki kellett menekíteni a tervezett merénylet helyszínéről; valamint komoly bizonyítékokat foglaltak le a gyanúsítottaknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában