Ország-világ

2015.09.28. 10:24

79 ország menekültjei érkeztek Magyarországra

A legtöbben Szíriából jöttek, de sokan érkeztek Irakból, Pakisztánból és Bangladesből is.

A migránsok között 79 ország állampolgárait regisztrálta eddig Magyarország - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

[namelink name="Bakondi György"] hozzátette, természetesen nagyságrendi különbségek vannak közöttük, a legtöbben - bevallásuk szerint - Szíriából érkeztek, de sokan jöttek Irakból, Pakisztánból és Bangladesből is.

"Borzalmas nagyságrendű" az utánpótlás a migránsokból - fogalmazott a főtanácsadó, hozzátéve Fekete-Afrikából és távolabbi ázsiai országokból is jöhetnek még.

A magyar-horvát határon kialakult helyzetről azt mondta, folyamatos a nyomás, ezért rendkívüli erőfeszítést igényel a rend fenntartása. A legfontosabb feladat a gyors ellenőrzés, a minimális ellátás és a továbbutaztatás - fűzte hozzá.
 

Majdnem 25 ezren jöttek péntektől vasárnapig

A rendőrség 24 ezer 258 illegális bevándorlóval szemben intézkedett a péntektől vasárnapig tartó három napban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfő reggel a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint közülük 636 embert a magyar-szerb határszakaszon, 23 ezer 591 embert a magyar-horvát határszakaszon vontak intézkedés alá. Közokirat-hamisítás miatt 5 embert fogtak el a rendőrök - közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában