Ország-világ

2014.07.31. 11:14

70 milliós fejlesztés a veszprémi óvodákban

Csaknem hetvenmillió forintból valósultak meg fejlesztések Veszprém hat körzetének 13 óvodájában az elmúlt hónapokban - közölte a városi önkormányzat az MTI-vel.

Mint írták, a cél a színvonalas kisgyermekkori nevelés biztosítása, az óvodai nevelés minőségbiztosításának előmozdítása, az óvodapedagógusok és óvodavezetők szakmai felkészültségének fejlesztése, továbbá a szülőkkel való együttműködés kialakítása volt.

Ennek érdekében csaknem 21 millió forintot fordítottak eszközbeszerzésre: megújultak az udvari játszóterek, korszerű, biztonságos, szabványoknak megfelelő játékokat, játszó és fejlesztőeszközöket, kül- és beltéri bútorokat szereztek be.

Képzésekben 27 millió forint értékben 121 dolgozó részesült, és csaknem hétmillió forintot fordított összesen 26 nevelési, szakmai programra.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a fejlesztések az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott 69,69 millió forintos támogatással, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósultak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában