Ország-világ

2019.02.23. 20:37

300 bringás hódította meg a Balatont télen - sok-sok fotó

Nyáron rengetegen tekernek a Balatonnál, szervezett téli túrát még nem tartottak a legnépszerűbb hazai tónál. Eddig. Győr-Moson-Sopron megyéből is sokan vettek részt az I. Balatoni Bringa Farsangon.

Szeghalmi Balázs

A szervezők "kis" Balaton-kört választották útvonalnak, ami nem tévesztendő össze Matula bácsi földjét, a Kis-Balatont körbejáró bringatúrával. Balatonfüredről indultunk, a tihanyi révből kompoztunk Szántódra, majd jött a déli part. Siófok után Balatonvilágos és Balatonakarattya között csodás a panoráma a tóra.


Ezért alaposan meg kell küzdeni. A bringakörút "legcombosabb" része a tó parti út és a világosi vasútállomás közötti emelkedő. Mégis megéri. A magaspartról tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik az egész keleti medencére, sőt, akár a Badacsonyig látni innen. A tekerés óriási szabadságérzettel párosul itt.

 

Fotók: Vesztergom Levente (Tudósító)


A "balatoni kanyar" után Fűzfőn, Balatonalmádin és Alsóörsön át vettük célba a balatonfüredi végállomást. A szervezőkre panasz nem lehet: négy pihenőt iktattak be, forró teából, zsíros deszkából, fánkból, pogácsából bőven jutott mindenkinek. A 300 induló közel 80 km-et teljesített a hideg, de napsütéses, tavaszváró bringázáson.

A "kis" Balaton-kör bringatúráról ide kattintva olvashatnak bővebben.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában