Erőszak

2023.05.24. 18:09

Megúszta a jobbikos zaklatási botrány főszereplője

A korábbi hírek szerint egy botrányossá fajult házibulin Szilágyi György volt Jobbik-alelnök fiatal élettársát bezárták egy szobába, majd erőszakoskodtak vele. Az ügyben rendőrségi eljárás indult, amit a napokban lezártak. Mint kiderült, a sértett a magánindítványát késve terjesztette elő, ezért meg kellett szüntetni a nyomozást – tudta meg a Magyar Nemzet.

MW

Földi István

Megszüntette a rendőrség a jobbikos zaklatási botrány ügyében indított nyomozást – értesült a Magyar Nemzet.

Ismert, a Bors egy évvel ezelőtt írta meg, hogy a Jobbik 2021 év végi, vidéki eseményén, ahol kizárólag a párt vezető politikusai vettek részt, egy korábbi, meg nem nevezett polgármester bezárta egy szobába, majd megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György volt Jobbik-alelnök élettársát.

Az eseményen történteket a lap információi szerint a pártvezetés megpróbálta eltussolni.

Később kiderült, Földi Istvánról, Jakab Péter bukott pártelnök egykori szövetségeséről van szó, aki ugyanakkor tagadta az ellene felhozott vádakat és karaktergyilkosságról beszélt.

V. Anita, Szilágyi élettársa az ügyről korábban azt nyilatkozta, hogy becsalták egy szobába, rázárták az ajtót, majd Földi erőszakoskodni kezdett vele. Állítása szerint a párt befolyásos politikusa, Gyüre Csaba hallotta meg a segélykiáltását, és a segítségére sietett. 

A Magyar Nemzet a napokban megkereste az ügyben az eljárást felügyelő Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészséget, tőlük pedig azt a választ kapták, hogy a rendőrség az eljárást megszüntette. Ennek oka, hogy a sértett késve fordult a hatósághoz. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a sértett feljelentése alapján nyomozást rendelt el 2022. május 3-án személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt. A nyomozás során több tanúk hallgattak ki, okiratokat szereztek be, de gyanúsítotti kihallgatás nem történt. A nyomozó hatóság a napokban az eljárást megszüntette.

Hozzátették:

a nyomozó hatóság a szexuális erőszak bűntette miatti nyomozást azért szüntette meg, mert a sértett a magánindítványát késve terjesztette elő.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában