Keresztényellenes provokáció

2023.05.11. 11:49

LMBTQ-apostolok társaságában jeleníti meg Jézust egy uniós tárlat

Nagy felháborodást váltott ki az olasz konzervatív politikusokból, hogy Elisabeth Ohlson Wallin svéd fotóművész több, az unió brüsszeli székházában kiállított alkotásán szadomazó személyek társaságában ábrázolja Jézust, gúnyt űzve a kereszténységből.

MW

Elisabeth Ohlson Wallin "Paradicsom” című LMBTQ- alkotása

Forrás: TT News Agency / AFP

Fotó: Johann Nilsson

Az olasz konzervatív politikusok a keresztény szimbólumok sárba tiprása ellen emelték fel szavukat, miután az Európai Parlament (EP) lehetőséget adott egy nyíltan keresztényellenes provokációt tartalmazó tárlat megrendezésének az uniós testület brüsszeli székházában.

A kiállított alkotások Elisabeth Ohlson Wallin svéd fotóművész művei, amelyek közül több képen – a jogegyenlőség zászlaja alatt – LMBTQ-személyek társaságában ábrázolja Jézust – írja a Magyar Nemzet.

Nagy felháborodást és nagy visszhangot váltott ki az a kép, amelyen az apostolok szadomazó öltözetben jelennek meg Jézus körül. 

A provokatív és keresztényellenes kiállítást Matteo Salvini kormányfőhelyettes közönségesnek és tiszteletlennek nevezte, Paolo Borchia, a Liga európai parlamenti képviselője, valamint a párt további 17 képviselője Roberta Metsolához, az EP elnökéhez címzett levelében adott hangot tiltakozásának.

Az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsalád soraiban helyet foglaló olasz képviselők, Carlo Fidanza, Nicola Procaccini, Sergio Berlato és Vincenzo Sofo szintén lesújtó kritikával illette a parlament vezetőségét és hivatalos kérvényt nyújtott be francia és spanyol kollégáikkal közösen a tárlat azonnali betiltására. A politikusok magyarázatot követeltek arra, hogy ki és miért engedélyezte egy olyan rendezvény megszervezését, amely gyalázza a keresztény jelképeket, ugyanakkor azt is sajnálatosnak nevezték, hogy a kereszténység gúny tárgyává válhatott a magas rangú európai intézményekben is. 

A svéd alkotót nem hatották meg a bírálatok, a kritikákra úgy reagált, hogy a provokatív alkotásának az az üzenete, hogy Jézus még az AIDS-betegségben elhunytak felé is szeretetet tanúsít.

A Magyar Nemzet eredeti, teljes cikkét IDE KATTINTVA lehet elolvasni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában