Járvány

2023.05.10. 10:23

Koronavírus: 355 az új fertőzött, a múlt héten elhunyt 10 beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 343 fő, közülük 6 210 708-an a második, 3 905 366-an a harmadik, 425 783-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a Koronavírus Sajtóközpont az összesített adatokat ismertetve szerdán az MTI-vel.

MW

Beoltanak egy nőt az eredeti vírustörzsre, továbbá az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett új Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal – negyedik, megerősítő oltásként – a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2022. október 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A múlt héten 355 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 202 179-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írták. Hozzátették: az előző héten elhunyt tíz, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 859-re emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 149 848, az aktív fertőzöttek száma pedig 3472-re csökkent. Jelenleg 224 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük nyolcan vannak lélegeztetőgépen

– áll a közleményben.

Kitértek arra, hogy Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is a vakcina felvételére kérik. A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előzőt.

NNK: továbbra is stagnál a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán azt írta: a 18. héten is stagnált a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja.

 

Hozzátették: tendenciát tekintve a vizsgált városok nagy többsége stagnálást mutat, enyhe csökkenés egyedül Szolnokon tapasztalható.

 

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 4 vizsgált településen – Kecskeméten, Miskolcon, Szombathelyen és Győrben – a „mérsékelt”, míg 18 mintavételi helyen az „emelkedett” tartományba esik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában