Természeti katasztrófa

2023.05.21. 12:41

Hárommilió forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet az észak-olaszországi árvíz bajbajutottjait

A napokig tartó heves esőzés során kialakult áradások miatt több mint 10 ezer embernek kellett elhagynia otthonát, sokan eltűntek és halálos áldozatok is vannak.

MW

Utcakép az olaszországi Forliban az árvíz után 2023. május 20-án

Forrás: Anadolu Agency/AFP

Fotó: Andrea Carrubba

Az Ökumenikus Segélyszervezet hárommillió forinttal támogatja az észak-olaszországi árvíz bajbajutottjainak segítését, a rendkívüli adománnyal Forli helyi közösségének humanitárius segítéséhez járulnak hozzá - közölte az Ökumenikus Segélyszervezet vasárnap az MTI-vel.

Emlékeztettek, az elmúlt napokban "az évszázad árvize" példátlan pusztításokat végzett Észak-Olaszországban. A napokig tartó heves esőzés során kialakult áradások miatt több mint 10 ezer embernek kellett elhagynia otthonát, sokan eltűntek és halálos áldozatok is vannak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet szolidaritását fejezi ki a bajbajutottakkal és az őket emberfeletti küzdelemben segítőkkel, és hárommillió forintos gyorssegélyt utal az árvíz sújtotta Forli település helyi közösségének támogatására.

A segélyszervezet egyúttal felhívja adományozóit, hogy ha csatlakozni kívánnak az akcióhoz, a www.segelyszervezet.hu oldalon bankkártyával vagy átutalással a 11705008-20464565-ös számlaszámon "Olaszország" megjelöléssel fejezzék ki szolidaritásukat a katasztrófa károsultjaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában