Baloldali lobbi

2023.05.18. 09:30

Donáth Anna Brüsszelnek adná a magyar gazdasági tervezést

A momentumos EP-képviselő egyre vadabb magyarellenes követelésekkel áll elő.

MW

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Magyarország szuverenitását is szemrebbenés nélkül eljátszotta volna Donáth Anna, amikor a hazánknak járó uniós források felfüggesztéséért folytatott kampányában felvetette, hogy teljes egészében Brüsszel vegye kézbe a magyar gazdasági tervezést – írja az Origo.

A Momentum EP-képviselője már a 2022-es választás kampányában is azzal próbálta zsarolni a szavazókat, hogy a Fidesz győzelme esetén az ország nem kapja meg a neki járó uniós forrásokat. Ezért erősen lobbizott is.

Tavaly januárban például Donáth – Gyurcsánynéval együtt – részt vett a magyar helyreállítási alap pénzeinek felfüggesztését sürgető Delbos-Corfield-jelentés elkészítésében.

A Fidesz sorban a negyedik kétharmados győzelmét hozó tavaly áprilisi választás után a Momentum folytatta lobbiját, hogy ne érkezzenek meg a Magyarországnak járó uniós források.

Donáth Anna május elején közzétett Facebook-bejegyzésében például

„egyetlen igazi megoldásnak” nevezte, ha az Európai Unió a magyar kormány kikerülésével, közvetlenül, például a „civil szervezeteknek” utalná el az uniós forrásokat.

A teljes cikkért kattintson!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában