CPAC Hungary 2023

2023.05.05. 09:26

Donald Trump a CPAC résztvevőihez: a hit és a család a jó és szabad társadalom alapköve (videó)

„Olyan barbárok ellen harcolunk, akik le akarják rombolni a szabadságunkat, a hagyományainkat és mindent, ami kedves nekünk” – fogalmazott Donald Trump korábbi amerikai elnök abban a videóüzenetben, amelyet a május 4-én és 5-én Budapesten megrendezett konzervatív akciókonferencia, a CPAC résztvevőinek küldött pénteken.

Donald Trump volt amerikai elnök egy korábbi CPAC-en az Egyesült Államokban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Jim Lo Scalzo

A hit és a család a jó és szabad társadalom alapköve – ebben hisznek a világ konzervatívjai, akik Donald Trump szerint „valóban tudják, mi történik körülöttük, és jól teszik a dolgukat”. A korábbi amerikai elnök kifejtette, a konzervatívok abban is hisznek, hogy egy határok nélküli nemzet nem is nemzet, hisznek továbbá a hagyományokban, a jog uralmában, a szólásszabadságban és minden emberi élet Isten adta méltóságában.

„Ezek azok az eszmék, amelyek összekötik a mozgalmunkat, és ezek azok az eszmék, amelyek meg fogják menteni a nyugati civilizációt”

– hangsúlyozta Donald Trump, aki szerint komoly bajban vagyunk, és történelmi csata zajlik a konzervatívok, valamint a marxista globalisták és kommunisták között az egész világon.

„Olyan barbárok ellen harcolunk, akik le akarják rombolni a szabadságunkat, a hagyományainkat és mindent, ami kedves nekünk”

– tette hozzá a tengerentúli politikus.

Donald Trump üzenetét Orbán Viktor is közzétette a Facebook-oldalán. A magyar miniszterelnök angolul azt írta a poszt alá: „Köszönjük, Elnök Úr! Térjen vissza és hozzon békét!”

Donald Trump beszédében a konzervatív világ összefogását sürgette Európában és Amerikában egyaránt, véleménye szerint ez a feltétele, hogy „megvédjük kultúránkat, határainkat, zsidó–keresztény értékeinket, identitásunkat és életmódunkat azokkal szemben, akik el akarják pusztítani szeretett nemzeteinket”.

„Győzni fogunk!”

– tette hozzá a volt amerikai elnök.

A konzervatív politikus arról is beszélt, megtiszteltetés volt számára, hogy négy éven át az Egyesült Államok elnökeként mélyíthette országa és Magyarország között a barátságot. Véleménye szerint ez a kapcsolat Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek és munkatársainak köszönhető.

Végül Donald Trump azt üzente hazánk és Európa minden konzervatív polgárának, hogy folytassák a harcot és sose lankadjanak szabadságunk és civilizációnk védelmében.

Kari Lake: Ki kell vonni a pénzt ebből a háborúból

A konferencia zárónapjának megnyitóján beszédet mondott Kari Lake egykori amerikai televíziós műsorvezető, volt arizonai kormányzójelölt, Donald Trump lehetséges alelnökjelöltje is, aki azt hangsúlyozta, hogy harcolni kell a fake news, vagyis az álhírek világával szemben, amely arra törekszik, hogy „szétzúzza” az Orbán Viktorhoz és Donald Trumphoz hasonló „igazmondó” és „erős vezetőket”. Olyan erős vezetőkre van szükség, akik hajlandók felvenni a harcot a médiával szemben, akik nem félnek a kritikától, és nem aggódnak amiatt, hogy megkísérlik kitörölni őket a közösségi médiából – mondta.

Kari Lake kitért arra is,

nagyon jó ötletnek tartja, hogy Budapesten ültessék tárgyalóasztalhoz a háborúban álló Ukrajna és Oroszország képviselőit annak érdekében, hogy a fegyveres konfliktusnak mielőbb véget vessenek.

Kari Lake beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia második napján a Bálna Budapestben 2023. május 5-én
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Felidézte, hogy az Egyesült Államok eddig 170 milliárd dollárt költött Ukrajna támogatására, miközben a déli, „teljesen nyitott határon át drogkartellek érkeznek” az országba. Lake szerint „a pénzt ki kell vonni” ebből a háborúból, és le kell ültetni tárgyalni az orosz és az ukrán elnököt.

„Az édesanyák a gyermekeik számára békét követelnek” – zárta beszédét az amerikai politikus.

A kétnapos CPAC Hungary 2023 részletes programját IDE KATTINTVA találja meg, az egész napos élő közvetítést pedig IDE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában