Baloldali felmérés

2023.05.15. 11:41

Csökken a DK támogatottsága

A Republikon szerint nem tetszett áprilisban a választóknak, hogy Gyurcsány Ferenc és a DK nyíltan támadta Karácsony Gergely főpolgármestert. - írja a Magyar Nemzet.

Mw

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Fidesz-KDNP támogatottsága áprilisban is stabil volt, a DK visszaesett, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak pedig egyre több szimpatizánsa lett-derül ki a Republikon Intézet legfrissebb pártpreferencia-kutatásából, amit a Telex közölt. Az április 21-28. között végzett felmérés eredményei szerint 

a Fidesz-KDNP változatlanul 34 százalékon állt a teljes népesség körében. 

A pártválasztók körében 48 százalék a pártkoalíció támogatottsága, egy százalékponttal magasabb, mint márciusban. A Fidesz-KDNP téli visszaesése után tehát stabilizálódni tudott; a múlt hónapban szintén 34 és 47 százalékot mértek nekik.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában