Kiskorú veszélyeztetése

2023.04.20. 16:01

Nyomoz a rendőrség a gyermekeket ölelgető transzvesztiták ügyében

Egy LMBTQ-barát szórakozóhely olyan fényképekkel népszerűsítette magát, amelyeken nőnek öltözött férfiak vonaglanak gyermekek előtt, illetve ölelgetik őket.

Illusztráció/Egy transzvesztita fellépése Costa Ricában, 2010. május 15-én

Forrás: AFP

Fotó: Yuri Cortez

Már a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálja azt a transzvesztita-botrányt, amiről egy hónappal ezelőtt számolt be az Origo – derült ki a Magyar Nemzet birtokában lévő rendőrségi határozatból. A portál márciusi cikke szerint már Magyarországon is vannak olyan LMBTQ-s rendezvények, ahol tárt karokkal várják a kisgyermekek társaságát kereső, illetve őket fogdosó transzvesztitákat vagy drag queeneket. Egy budapesti vendéglátóegység ugyanis megbotránkoztató fényképekkel népszerűsítette magát a közösségi-médiában. 

A megosztott fotók alapján látható volt, ahogy a transzvesztiták kisgyermekek előtt hiányos öltözetben vonaglottak, majd pedig ölelgették is a kicsiket.  

Az írás szerint tavaly ősszel kezdték el szervezni az úgynevezett Drag Brunch-okat az említett bárban. Azóta havonta tartanak ilyen eseményeket, ahová a jelek szerint kisgyerekeket is várnak, ugyanis a műsorok hirdetéseinél nincs feltüntetve a korhatár. Emellett semmi nyoma nincs annak, hogy a szervezőknek vagy a drag queeneknek akár a legcsekélyebb aggálya lenne azzal kapcsolatban, hogy gyermekek is megtekintik a transzvesztiták előadását.

Arra is volt példa, hogy a gyermekek részvételével zajló show közönségét aktívan bevonták egy-egy performanszba. A fényképek és a beszámolók alapján az alulöltözött transzvesztitáknak a levegőből kellett elkapniuk a falatokat, amelyeket a résztvevők dobáltak a szájukba.

Az Origo cikkében leírtak miatt Tényi István fordult a hatósághoz, a rendőrség pedig napokkal ezelőtt kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanújával nyomozást indított.

A Magyar Nemzet teljes cikkét itt olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában