Guruló dollárok

2023.04.05. 09:41

Márki-Zay Péter a mozgalmáról: akár Soros is az adományozók között lehet

A baloldal ex-kormányfőjelöltje a Pesti Srácok kérdésére közölte, hogy bár nem tud róla, de akár Soros György is azok között lehet, akik támogatják a Mindenki Magyarországa Mozgalmat (MMM).

Márki-Zay Péter

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Az egyesült ellenzék kampánya idején támogatták az MMM-et, nem függetlenül attól, hogy volt egy országgyűlési választás – mondta a PestiSrácok.hu-nak Márki-Zay Péter, akivel a Korányi Dávid fémjelezte kampányalap közölte, hogy nem támogatják tovább mozgalmát. 

 

Soros György azonban a baloldali kampánytámogatások mögött felsejlő Action for Democracy adományozói között lehet, hiszen, mint Márki-Zay a portálnak sokat sejtetően fogalmazott: "nem tudja, hogy az olyan emberek, mint Soros György ezek között volt-e, hiszen neki erről nem lehetnek információi."

 

Az amerikai dollárok kapcsán Márki-Zay a portálnak úgy fogalmazott: az Action for Democracy nevű szervezet, amely állítása szerint 2,5 milliárd forinttal támogatta a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, közölte vele, hogy együttműködésüknek vége, mivel nem találták megfelelőnek ezt a „modellt”.

A baloldal állapotát jól jellemzi, hogy – mint Márki-Zay Péter mondta –, már év elején érzékelte, hogy az ellenzék nem támogatja. 

Januárban Gyurcsány Ferenc úgy nyilatkozott nekem, el fogjuk veszíteni ezt a választást, és gondoskodik, hogy én legyek a felelős 

– fogalmazott Márki-Zay. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában