Vlog

2023.04.22. 18:21

Bayer Zsolt: egy lányiskolában nincsenek lányok! (videó)

Bayer Zsolt szerint Angliában életveszélyes lányoknak szólítani egy lányiskola fiatal nőnemű növendékeit, mert gyorsan elveszíthetjük az állásunkat. A Nyugat annyival rosszabb, mint a közép-európai kommunizmus, hogy ott és akkor csak abban az esetben rúgták ki az embert és hurcolták meg, ha rendszerellenes tevékenységet folytatott. Az Egyesült Királyságban ehhez ma már a „lányok” megszólítás is elég. Orwell nem hinne a szemének, ha élne.

Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Angliában van egy leányiskola. Egy régi, nagy hagyományokkal rendelkező leányiskola. Történt a minap, hogy ebben a leányiskolában egy tanár bement reggel nyolc órakor az osztályába megtartani az óráját, és imigyen köszöntötte a diákjait: „Jó reggelt, lányok!” Másnap kirúgták az állásából. Ugyanis, mint kiderült, az osztályában, a leányiskolában két 11 éves leányka is akadt, aki nem lányként identifikálta magát, és ők mélységesen sértve érezték magukat, amiért az osztályfőnökük egy leányiskolában „Jó reggelt, lányok!”-kal köszöntötte őket.

Ha elfogadjuk a szép új világ logikai rendszerét, akkor óhatatlanul felmerül a kérdés az emberben: ha már egyszer nevezett leánykák nem lányként azonosítják önmagukat, akkor miért járnak leányiskolába ? Valaki magyarázza meg, hogy miért nem iratkoznak át mondjuk egy fiúiskolába! És ha leányiskolába járnak, mégis hogy kéne nekik jó reggelt köszönni? Kínzó kérdések ezek. De azt javaslom, hogy mi, a világ maradék normális felén ne ezekkel foglalkozzunk! Hanem azzal foglalkozzunk, hogy ilyen nálunk soha ne fordulhasson elő!

Azzal foglalkozzunk, hogy az a világ ne köszöntsön be ide is!

Gondoljanak csak bele, négy évtizeden keresztül éltünk a szovjet blokkban. És akkor ahhoz, hogy mondjuk, az ember elveszítse a munkáját, az állását, az egzisztenciáját, hát az adott kor logikai rendszerén belül mégis csak kellett valamit csinálni. Rendszerellenes kijelentéseket kellett tenni, tiltott irodalmat kellett olvasni, meg kellett próbálni disszidálni, szóval valamit csináltál, ami a rendszer ellenében hatott, és akkor mondjuk kirúgtak az állásodból.

Akkor sem gondoltuk volna soha, hogy egyszer eljön majd az az idő, amikor azért rúgnak ki embereket az állásukból, mert egy lányiskolában „Jó reggelt, lányok!”-kal köszön. Orwell halott, de ha föltámadna, ő se hinné el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában