Borzalom

2023.03.04. 09:47

Migráns szúrt hasba egy tízéves kislányt

A szemtanúk szerint a 35 éves muszlim férfi Allahu akbart kiabált a támadás után, amelyben a gyermek nagymamája is megsérült, amikor unokáját próbálta védeni.

A rendőrség igazságügyi szakértői 2023. március 3-án egy körülkerített területet vizsgáltak meg, miután megkéseltek egy 10 éves lányt a svédországi Göteborg központjában található Brunnsparkenben

Forrás: AFP

Fotó: Bjorn Larsson Rosvall

Késelés történt csütörtök délután a svédországi Göteborgban. A helyi sajtó beszámolója szerint egy 35 éves muszlim migráns „Allahu akbart” ismételgetett, miután egy mindössze tízéves kislányt hasba szúrt, és a torkánál is megsebesítette. Megtámadta a gyermek nagymamáját, aki unokáját próbálta védeni - írja a Mandiner.

A rendőrség emberei hamar őrizetbe vették a támadót, a kislányt pedig azonnal kórházba szállították, közleményük szerint állapota kritikus.

Nem tudni, hogy a migráns miért támadott, a rendőrök szerint semmilyen kapcsolat nincs közte és az áldozat között. A hatóságok emberölési kísérletként kezelik az ügyet. A helyi lapok azt írják: tavaly már követett el bűncselekményt a férfi, de akkor elengedték, mert „látható előrelépést” láttak az életvitelében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában