Nem túl barátságos

2023.03.07. 09:47

Hazánkban járt a magyarellenes EP-képviselő

Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő rendszeresen azért kampányolt, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó európai uniós forrásokat. Most Iványi Gáborral találkozott.

Az Európai Parlament jelképe a testület brüsszeli épületén 2023. január 3-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Stephanie Lecocq

A politikus Twitter-oldalán osztotta meg, hogy Budapesten tartózkodik – írta meg a Mandiner. Daniel Freund megosztott egy képet Iványi Gáborral, amelyhez azt írta, hogy „jó újra Budapesten lenni”. 

Freund – aki a Soros Györgyhöz köthető Transparency International munkatársa is volt – korábban többször is kritizálta a magyar kormány munkáját, tavaly ősszel pedig – amikor a kormány a hazánknak járó uniós forrásokról tárgyalt az Európai Bizottsággal – azt javasolta a bizottságnak, hogy tartsa vissza az uniós forrásokat – emlékeztet a Magyar Nemzet. 

A lap azt is felidézi, hogy Freund egy olyan szakértői tanulmányt rendelt, amely a Magyarországnak járó források száz százalékának felfüggesztését javasolja. A tavalyi országgyűlési választás után pedig Daniel Freund az Európai Bizottság elnökét tette felelőssé Orbán Viktor történelmi győzelméért, mivel szerinte Ursula von der Leyen nem vonta el időben az uniós forrásokat a kormánypártoktól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában