Küldöttség

2023.03.07. 06:36

Elindult a magyar delegáció Stockholmba

Magyar ténymegállapító delegáció keresi fel két Skandináv állam fővárosát, hogy a svéd, illetve a finn NATO-csatlakozás kapcsán tájékozódjanak a két országban.

Schaller-Baross Ernő, Győri Enikő, Németh Zsolt, és Hende Csaba az indulás előtt

Forrás: Hende Csaba / Facebook

Kedden Stockholmban, Andreas Norlén svéd házelnökkel és további parlamenti politikusokkal tárgyaltak, szerdán pedig Helsinkiben folytat megbeszélést a finn külügyi bizottság elnökével a magyar küldöttség – számolt be róla a Vas Vármegyei Hírportál

Az Országgyűlés alelnöke, Hende Csaba hétfő este már a repülőtérről posztolt közösségi oldalára, ahol Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, valamint Győri Enikő és Schaller-Baross Ernő EP-képviselők társaságában látható a fotón – írta a Vaol.hu.

A magyar küldöttség azért utazik Stockholmba és Helsinkibe, hogy tájékozódjanak a két ország Magyarországgal kapcsolatos álláspontjáról, elsősorban a magyarokat az utóbbi időben ért nemtelen támadások miatt. Míg a finnországi találkozónak viszonylag kisebb a tétje, ráadásul külügyi bizottságuk alelnöke szerint nincs miről tárgyalniuk a delegációval, addig a svéd találkozó nagyobb súllyal esik a latba az előzetes várakozások szerint.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában