Előre kitervelt gyilkosság

2023.03.28. 06:08

Az iskola korábbi diákja ölt meg hat embert, köztük három gyereket Nashville-ben

Az iskola korábbi diákja volt a nashville-i iskolai lövöldöző, aki három diákot és az iskola három dolgozóját, köztük az iskola vezetőjét ölte meg hétfőn délelőtt a Covenant keresztény magániskolában.

A nashville-i rendőrség által közreadott, megfigyelőkamerával rögzített kép a támadóról, Audrey Elizabeth Hale-ről, aki fegyverrel hatolt be a Covenant keresztény magániskolába 2023. március 27-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Nashville-i rendőrség

A helyi idő szerint hétfő délután tartott sajtótájékoztatón John Drake, Nashville rendőrfőnöke közölte, hogy a támadó otthonában búcsúüzenetet találtak, valamint az iskola részletes térképeit, amelyeken a nő felvázolta a bűncselekmény végrehajtását.   

A 28 éves Audrey Hale magát transznemű nőként határozta meg, és korábban az iskolába járt 

– közölte a rendőrségi vezető, aki arról is beszámolt, hogy a tettes a templommal egybeépült iskolába egy oldalajtón keresztül jutott be. Már a földszinten tüzet nyitott, majd az emelet felé vette az irányt, ahol a néhány percen belül kiérkező rendőrök lelőtték – mondta.   

A rendőrség kora délutáni tájékoztatása szerint a hatóság néhány perccel délelőtt negyed 11 előtt kapta bejelentést az erőszakos cselekményről, és 14 perccel később ártalmatlanná tették a tettest.   

Tanulók egymás kezét fogva mennek a találkozóhelyre hozzátartozóikkal 2023. március 27-én, miután egy nő lövöldözött és megölt három gyermeket és három felnőttet a Tennessee állambeli Nashville presbiteriánus magániskolájában
Fotós: Jonathan Mattise / Forrás: MTI/AP

A lövöldözőnél két automata jellegű fegyvert és egy kézi lőfegyvert találtak, ami a hatóság közlése szerint megerősíti, hogy előre kitervelt támadásról volt szó. A fegyverek közül legalább kettőt legálisan vásárolt az elkövető 

– hangzott el a tájékoztatón, ahol azt is elmondták, hogy a helyszínelés kedden is tartani fog, a támadás körülményeit megörökítő videófelvételt pedig nyilvánosságra hozzák.  

Rendőrök a helyszínnél 2023. március 27-én
Fotó: Hamilton Matthew Masters / Forrás: MTI/EPA

A Covenant keresztény magániskolának, amelyet a Covenant Presbiteriánus Egyház alapított 2001-ben, mintegy 200 tanulója van.   

Az eset után Joe Biden elnök részvétét fejezte ki azt áldozatok családjának és ismét sürgette a támadó jellegű lőfegyverek betiltását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában