Korrupció

2023.02.22. 08:53

Sokkal több pénzt kaphattak az uniós botrány szereplői, mint ami eddig kiderült

Eva Kaili és társai további kifizetéseket kaphattak, ezek ügyében folyik a nyomozás – számol be róla a Magyar Nemzet.

Eva Kaili és párja, Francesco Giorgi

Fotó: AFP

Tavaly decemberben a belga rendőrség mintegy 1,5 millió eurót foglalt le, amikor felfedte az Európai Parlament (EP) szocialista képviselőihez köthető korrupciós ügyet – idézi fel a lap.

Ebbe az összegbe beletartozik a letartóztatott Eva Kaili, az EP volt alelnöke lakásán talált 150 ezer euró, az apjánál lefoglalt ugyanekkora összeg, illetve hétszázezer euró, amelyre egy volt EP-képviselőnél, Pier Antonio Panzerinél bukkantak. 

A Politico ugyanakkor betekintést nyert a letartóztatott Eva Kaili, az EP volt alelnöke ellen kiadott elfogatóparancsba, amelyből kiderült: 

a lefoglalt készpénzköteg csak a jéghegy csúcsa lehet.

A dokumentum szerint ugyanis több millió eurót adtak át a korrupciós botrány fő gyanúsítottjainak, a jelentősebb pénzösszegeket titokban adták át nekik katari és marokkói tisztségviselők. Ez pedig arra utal, hogy a gyanúsítottak további kifizetéseket kaptak jóval nagyobb összegben, amelyet még nem sikerült megszerezniük a hatóságoknak.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában